BIO

Als een van de weinigen op mijn middelbare school wist ik precies wat ik wilde gaan doen: eerst mensen bij elkaar brengen en dan de wereld veranderen. Daarom koos ik voor een bachelor in Communicatiewetenschappen. Hier heb ik geleerd om de juiste vragen te stellen, hoe groepen zich organiseren in onze samenleving en hoe wij met de bulk aan informatie omgaan die dagelijks op ons af komt. Daarna ben ik een master in Urban Environmental Management gaan doen. Centrale thema’s in deze opleiding zijn het implementeren van de circulaire economie in de stedelijke omgeving,  het creëren en behouden van een leefbare stad voor iedereen, het begeleiden van transitietrajecten en specifieke methoden voor verduurzaming.

Een paar jaar later had ik mijn droombaan en deed cursussen coaching naast mijn werk. Zo ging ik me verdiepen in NLP, wat een perfecte verdieping bleek te zijn voor mijn sociaalwetenschappelijke achtergrond. En heb ik een opleiding tot Teamwerk gevolgd, waarin de dynamieken van teams binnen organisaties onder de loep werden genomen. Maar hoe meer ik leerde, hoe meer ik inzag dat ik niet op de goede weg zat. In de haast om een goed leven op te bouwen, ben ik aan mezelf voorbij gelopen.

Toen kwam ik in een burn-out terecht. Het enige wat ik kon doen was alles stil leggen en naar binnen gaan. Ik kon alleen maar rusten en me overgeven aan wat er op dat moment was. Door dat op mijn tempo te doen, ben ik stapje voor stapje opgekrabbeld. En dan begint eigenlijk het echte werk pas. Want hoe bouw je jouw leven vanuit het niets op?

Achteraf gezien was dat mijn wake-up call. Toen ik weer een beetje energie kreeg, ben ik mij gaan doorontwikkelen als coach. Ik ben een opleiding gaan doen tot systemisch opsteller, waarmee ik patronen kan herkennen en onderliggende dynamieken in familie- en organisatiesystemen kan blootleggen. En ik ben begonnen met een vervolgstudie NLP.

En dit is pas het begin van mijn reis. De crash die mij naar beneden haalde, bleek een uitnodiging om mijn eigen weg te bewandelen. De aanvulling van intuïtief handelen die volgde op mijn analytische vaardigheden hebben mij gemaakt tot de professional die ik vandaag de dag ben. En ik ben ook nog eens ervaringsdeskundige als het gaat over implementeren van veranderingen.

Mijn frisse energie, jonge wijsheid en creativiteit staan tot jouw beschikking. Enthousiast geworden? Neem gerust contact met me op. Dan gaan we samen in gesprek over de mogelijkheden.